O Klincima…

riječ, dvije o bendu...

               Neki Novi Klinci su zagrebački Balašević tribute band za koji se ideja rodila sada već daleke 2006. godine među grupom prijatelja. Krajem te iste godine bend je započeo s prvim probama na zagrebačkoj Trešnjevci. Nakon nekoliko mjeseci probanja, “skidanja” i uvježbavanja Đoletovog repertoara Klinci su se odvažili na svoj prvi javni nastup i predstavljanje zagrebačkoj  publici. Namjerno ili slučajno, više nije ni važno, dogodilo se to na Valentinovo 14. veljače 2007. godine u jednom od onih malih brodića uz rijeku Savu – ondašnjem klubu Papillon. Priča se te večeri zavrtila i traje i danas…
                 Od nastajanja do danas bend je doživio tek tri promjene u sastavu. Jednu odmah na samom početku kada zbog obaveza Klince napušta prvi saksofonist Bernard Homan. Kako se Bernard s Klincima zadržao svega četiri svirke, na njegovom mjestu puno veći trag ostavio je Vanja Ileković – i danas prvi saksofonist Klinaca! Drugu, puno veću promjenu, bend je doživio početkom 2014. kada nakon točno sedam godina sviranja Mia Lasić Šurina svoje mjesto za bubnjevima prepušta Josipu Konficu, al Mia je uvijek tu negdje blizu i rado se vrati da zasvira s bendom u čijem je stvaranju sudjelovala. Treća promjena dogodila se odlaskom Josipa koji se na mjestu bubnjara zadržao nepune dvije godine, a bubnjarske palice preuzela je i još uvijek ih drži Maja Lončar. Kao povremeni članovi još su tu Zdenko Ivanušić (od 2010.), Ivor Reljić (od 2013.) i Milan Jančurić (od 2015.) – sva trojica na saksofonu. Svi ostali u bendu su od samog početka – Judita Paljević Kraljik na klaviru, Dino Ledinščak na bas gitari, Ivan Sarjanović na violini, Tomislav Kraljević kao vokal i Zvonimir Livaić na električnoj gitari.

selfie NNK

stalni članovi benda...
Dino Ledinščak
Bas gitara

Rođen 1983. godine u Splitu, odrastao u Zadru, studirao u Zagrebu, završio u Klincima. Od prvih proba sudjeluje u radu benda, zagovara ozbiljan pristup probama te predvodi najneozbiljniju skupinu, ogranak Klinaca, srednja klupa u kombiju, takozvano “Vijeće mudraca”.

Vanja Ileković
Saksofon

Vanja je rođen 1978. godine u Bjelovaru. Iako je na prvu probu Klinaca zakasnio tek koji mjesec, Vanja se definitivno vodi kao prvi saksofonist benda. Završio je saksofon u Zagrebu te od svog instrumenta zarađuje za život. Kad ne svira s drugim bendovima u kombiju zauzima poziciju vozača, rijetko kad se nađe i na zadnjoj klupi!

Tomislav Kraljević
Vokal

Tomislav je rođen 1983. godine u Zagrebu. Idejni je začetnik cijele priče o Klincima, ugovara, dogovara, nosi, mota kablove, uskoči kao ton majstor… Kad ne svira s bendom, snima TV serije za druge. U kombiju je uglavnom na poziciji vozača!

Judita Paljević
Klavir

Judita je rođena 1986. godine u Zagrebu. Prva od dvije dame u bendu, uspješno izlazi na kraj sa pet muškaraca, njena riječ ima posebnu težinu. Klavir joj je posao i ljubav! Kombi vozi u iznimnim situacijama, inače joj je to presporo. Judita zato zato ima najdulji staž na prvoj klupi, odmah do vozača! Ne znamo odakle vadi teme za razgovor, ali je najzaslužnija za održavanje vozača budnim prilikom povratka s gaže!

Zvonimir Livaić
Gitara

Zvone je zadnji iz najzastupljenije generacije u bendu – 1983. Rođen je u Zagrebu. Na poslu inženjer, u Klincima na električnoj gitari. U kombiju je na poziciji srednje klupe, član “Vijeća Mudraca”, a zbog njegove sposobnosti da tokom voženje u sekundi utone u san, sklon je vjerovati u teleportaciju. Zaspe u Splitu, probudi se u Zagrebu za tren!

Ivan Sarjanović
Violina i prateći vokal

Ivan je rođen 1982. godine u Zagrebu. Jedini je doktor znanosti u bendu. Radi kao profesor u školi, a u Klincima svira violinu, pjeva, pleše.. U nekim plesnim krugovima smatraju ga i ocem suvremenog plesa! Treći je član “Vijeća Mudraca”, u kombiju uvijek na srednjoj klupi!

Mia Šurina
Bubnjevi

Mia je rođena u Mostaru 1986. godine. Njena uloga prilikom osnivanja benda bila je presudna obzirom da posjeduje talent za više instrumenata, a odabirom bubnjeva upotpunila je to prazno mjesto mjesto. 2014. godine na neko vrijeme napušta mjesto za bubnjevima i aktivira povremeno članstvo. Za Klince je uvijek bila tu kad je trebalo uskočit bendu na mjesto bubnjara. Osim što predivno pjeva, Mia odlično vozi kombi, u kojem je uvijek bila na prvoj klupi, ili za volanom, ili kao suvozač!
2019. godine vratila se na mjesto prve bubnjarke

povremeni i bivši članovi...
Maja Lončar
Bubnjevi

Maja je rođena 1981. godine. Klincima se pridružila krajem 2015., kao treća bubnjarka od nastanka benda. Bubnjarske palice preuzela je od Josipa i donijela Klincima opet nešto novo u sviračkom smislu. Svoju poziciju u kombiju još uvijek traži, al nekako se čini da bi se mogla ustaliti na prvoj klupi.

Zdenko Ivanušić
Saksofon

Zdenko je rođen u Zagrebu 1967. godine. S Klincima svira od 2010. godine i nećemo pretjerati ako kažemo da ga i bend i publika smatra stalnim članom. Nakon Vanje, održao je najviše nastupa s bendom od svih raspoloživih saksofonista. U kombiju preferira zadnju klupu i samo u slučaju krajnje nuže sjeda za volan, tu mrsku poziciju, koju vješto izbjegava opetovanim zaboravljanjem vozačke dozvole.

Ivor Reljić
Saksofon

Ivor je rođen 1986. godine, a s Klincima svira od druge polovice 2013. godine, kao treći saksofonist benda i još uvijek je tu kad god zatreba. U kombiju nema ustaljenu poziciju, ovisno o raspoloženju bira između prve i zadnje klupe. Srednja je nedodirljiva.

Milan Jančurić
Saksofon

Milan je rođen 1985. godine u Novom Sadu. Svira u više Balašević tribute bendova a njegova druženja s Klincima započela su krajem 2016. godine kada nam je uskočio kao zamjena na Špancirfestu. Njegova energija na bini nas je osvojila i od tad se radujemo njegovim dolascima na naše svirke. Zahvalni smo mu na trudu i volji da prevali tolike kilometre kako bi s nama zasvirao. U kombiju, atipično za saksofoniste, bira prvu klupu!

Josip Konfic
Bubnjevi

Josip je rođen 1985. godine u Križevcima. Klincima se pridružio na samom početku 2014. godine i u vrlo kratkom vremenu ovladao čitavim repertoarom benda. Bubnjarske palice preuzeo je od Mije i došao kao prva veća promjena u osnovnoj postavi benda nakon 7 godina, stoga i ne čudi da je sa sobom donio i veliku promjenu zvuka. Josip se u bendu zadržao točno dvije godine i odradio s Klincima 34 nastupa. U kombiju je nepogrešivo uvijek bio na zadnjoj klupi.